Om oss

Jærfjøla er en familiebedrift fra Sandnes med stolte tradisjoner i tre- og møbelindustrien. Våre skjærefjøler og serveringsbrett produseres i heltre Accoya og i norsk heltre eik. Materialene har sine vidt forskjellige egenskaper og karaktertrekk. Eik representerer det urnorske med en varm estetikk, mens Accoya står for det stilrene og praktiske i hverdagen.

Vårt hovedfokus har vært å gjøre Jærfjøla lett i vekt og enkel å ta i bruk.


JÆRFJØLA ACCOYA ER ET 100 % NATURPRODUKT LAGET FOR DET NORSKE KJØKKEN. SVANEMERKET, MILJØVENNLIG OG GÅR RETT I OPPVASKMASKINEN!


HVA ER ACCOYA?

Accoya er det mest stabile og holdbare trevirket som finnes. Det er svanemerket og inneholder ingen giftige kjemikalier. Jærfjøla i heltre Accoya får ikke fiberreisning, fliser ikke og er kvistfri. Den leveres ubehandlet og krever ingen form for impregnering av olje eller lignende, kun rengjøring etter bruk. Accoya tåler all form for oppvaskmaskin og steamer – noe som er et stort framskritt for skjærefjøler og serveringsbrett i tre. Maskinvask fjerner også bakterieflora og lukt, og hygienekontrollen på kjøkkenet blir vesentlig tryggere.

Etter maskinvask skal Jærfjøla tørkes på høykant med god lufting på begge sider. Tynne skjærefjøler har lettere for å bøye seg, men det kan enkelt rettes opp. Fukt fjøla og legg den på benken med buen opp. Etter noen minutter har skjærefjøla rettet seg og kan da tørkes videre på kant med god lufting på begge sider.

Accoya er merkenavnet for acetylert radiata furu. Dette trevirket er hentet fra bærekraftig skog før den behandles med eddik under varme og trykk. Dette utløser en kjemisk reaksjon i trefibrene som begrenser vanninntrenging i celleveggene. Etter prosessen fjernes eddiken, og trevirket har blitt det mest holdbare og anvendelige vi kjenner til. Hele prosessen er bærekraftig, miljøvennlig og svanemerket, og gjør Accoya til et unikt produkt.

For mer informasjon om Accoya sin miljømerking, se her.

 

0+logo+accoya+svane.jpg

SERVERINGSBRETT I EIK

Eik er et av våre mest verdifulle lauvtre. Vi har valgt å benytte den flotte og ville strukturen som er å finne i enkelte norske eikestammer – og svært gjerne med kvist i. Jærfjøla i norsk heltre eik er et dekorativt serveringsbrett.

Jærfjøla tørkes ned til 8-10 % før den lages for hånd og etter treets naturlige linjer. Fjølene produseres med lav vekt i 8 mm tykkelse og oljes to strøk med Le Tonkinois Bio Impression på alle sider. Dette er en høykvalitets spesialolje som gir en flott overflate, er lett å rengjøre, svært slitesterk og holder i flere år før behov for nytt strøk.

Jærfjøla serveringsbrett i eik rengjøres enkelt med en fuktig klut og tørkes godt av.

Hver eneste fjøl er unik, og den du ser på bildet er nøyaktig den du får.

 

20191014_235245.jpg

SKREDDERSØM

Vi leverer også skreddersydde løsninger til proffmarkedet.
Send oss gjerne en mail, post@jarfjola.no